Permanentni Make-Up

Permanentni make-up je nanašanje rastlinskih pigmentov v podkožje z namenom, da tam ostanejo približno 2 leti. Možno ga je narediti na obrveh, kot obrobo ustnic in vek. Pri delu uporabljamo aparat nemške znamke Riso in njihove rastlinske pigmente s certifikatom, da pigmenti niso škodljivi organizmu.

Da izklučimo alergijsko reakcijo, se teden dni pred samim posegom napravi testni nanos barvila. Pri starejši koži se predhodno naredi tudi piling, da se izognemo kasnejšemu nepotrebnemu luščenju pigmenta.

Odtenek barve izberemo po želji stranke oz. ga prilagodimo tenu kože in barvi las.
Pred samim postopkom se nanese na tretirano področje lokalni topikalni anestetik, da se ublaži bolečina.

Poseg je kontraindiciran pri diabetikih in ljudeh, ki jemljejo sredstva za redčenje krvi.

Posega ne izvajamo v poletnih mesecih, prav tako se po samem posegu odsvetuje uporaba solarija, savne, kopanje v bazenih, uporaba krem z vitaminom C oz. nanašanje preparatov z dišavami.

Na tretirano področje je po posegu smiselno nanašati sredstvo za intenzivno vlaženje kože.

V primeru prekomernega luščenja pigmenta se postopek ponovi v roku 14ih dni.

[TS-VCSC-Divider divider_type=”ts-divider-border” divider_text_position=”center” divider_text_border=”#eeeeee” divider_image_position=”center” divider_image_border=”#eeeeee” divider_icon_position=”center” divider_icon_color=”#cccccc” divider_icon_border=”#eeeeee” divider_border_type=”solid” divider_border_thick=”1″ divider_border_color=”#e2055b” margin_top=”20″ margin_bottom=”20″]