Pedikura

Izvajamo običajno estetsko in medicinsko pedikuro. Običajna estetska pedikura zajema krajšanje in tanjšanje nohtov na nogah, odstranjevanje odmrle zadebeljene kože, lakiranje nohtov in končno hranjenje kože z ustrezno kremo.

Medicinska pedikura
je zahtevnejša od klasične, saj se srečujemo s trdovratnimi otiščanci, zastaranimi kurjimi očesi, vraščenimi nohti, bradavicami in glivicami. Če vse te nevšečnosti spremlja še sistemsko obolenje, kot je diabetes, in jemanje določenih zdravil, je potrebna pri delu še večja previdnost.

Pedikuro opravljamo aparativno, v večini primerov brez bolečin.

Najpogostejši problemi z nogami…

OTIŠČANEC
je posledica slabega krvnega obtoka, največkrat nastane na mestih, kjer prihaja do stalnega pritiska na določen del noge (preozki čevlji, stari ponošeni čevji, premajhni natikači). Pomembno je, da se odmrla koža redno odstranjuje in pa dnevno hranjenje kože s primerno kremo.

KURJE OKO
nastane, kadar se na določenem mestu otišlanec predolgo ne odstrani oz. kadar je bila noga izpostavlena kratkotrajnemu močnemu trenju (zadostuje že par ur nošenja ozkih salonarjev z visokimi petami). V precejšnji meri pa je nastanek kurjih očes povezan z dednostjo.

VRAŠČENI NOHTI
so prav tako kot kurja očesa lahko dedno pogojeni, lahko so posledica nepravilnega striženja nohtov ali pa posledica povečane telesne teže (npr. nosečnost). V začetni fazi vraščanja težavo rešujemo s podlaganjem nohtov, v akutnih fazah pa noht vračamo v željen položaj s posebnimi sponkami. Postopek je neboleč, čas zdravljenja pa odvisen od stopnje vraščenosti.

BRADAVICE
povzroča virus v organizmu, ponavadi izbruhnejo ob padcu odpornosti telesa. Glede na razraščenost bradavic se odločimo za način zdravlenja oz. nadaljno napotitev k dermatologu.

GLIVICE
so trdovratna nadloga, največkrat jih dobimo v vlažnih prostorih, kjer gre za pomanjkljivo čistočo (bazeni, savne). Oseba z glivicami mora doma vzdrževati visoko stopnjo higiene (uporana lastne brisače, copat, prekuhane nogavice). Če ne uporablamo antimikotikov, se glivice s kože razširijo tudi na nohte, ki spremenijo barvo, se pričnejo debeliti ter postanejo krušjivi. Za dokončno odstranitev glivic na nohtih so učinkovite edino tablete. Ljudje pogosto zamenjujejo glivice z mehansko poškodovanimi nohti, saj je izgled podoben.

Nogam ponavadi posvečamo premalo pozornosti, saj se nanje ne spomnimo, dokler nimamo konkretnih težav.

[TS-VCSC-Divider divider_type=”ts-divider-border” divider_text_position=”center” divider_text_border=”#eeeeee” divider_image_position=”center” divider_image_border=”#eeeeee” divider_icon_position=”center” divider_icon_color=”#cccccc” divider_icon_border=”#eeeeee” divider_border_type=”solid” divider_border_thick=”1″ divider_border_color=”#e2055b” margin_top=”20″ margin_bottom=”20″]